مطالعات اولیه نشان میدهد که وسایل پوشیدنی مانند ساعت های هوشمند نظیر فیتبیت و اپل واچ می توانند اطلاعات مربوط به فاکتور های سلامتی بیمار را در طی یک دوره طولانی مانیتور کرده و از این طریق بتوانند در بهبودی طولانی مدت آنها و بررسی بهتر عوارض جانبی ناشی از کوئید ۱۹ را بکار روند.
مطالعهای که روز چهارشنبه در JAMA Network منتشر شد نشان می دهد که ساعت های هوشمند فیت بیت و اپل واچ میتوانند دادههای مربوط به کاربران را از لحاظ فیزیولوژیک و رفتاری در طی یک دوره طولانی مونیتور کرده و از آن طریق بعد از آنکه کاربران به کووید ۱۹ مبتلا شدند بتوانند در بهبودی آنها مورد استفاده قرار گیرند.
بر اساس این مطالعه عوارضی که مربوط به بیمارانی که مبتلا به کوئید ۱۹ بودند نسبت به مبتلایانی که از گروه های دیگر بیماریهای تنفسی رنج میبردند مدت طولانی تر باقی ماندند. از آن جهت که داده های جمع آوری شده توسط ساعت های هوشمند میتواند در طی یک مدت طولانی کاربران را مورد مانیتورینگ قرار دهد، و میتواند به صورت قابل اعتمادی در معالجه آنها در مواجهه با بیماریهای نظیر کووید ۱۹ و یا سایر بیماریها مورد استفاده قرار گیرد.
یکی از کارشناسان مربوط به امور ساعت های هوشمند اعلام نمود که این مطالعه جالب توجهی محسوب میشود و نتایج آن بسیار حائز اهمیت می باشد. ساعت های هوشمند این امکان را پدید میآورند که کاربر در طی مدت طولانی بدون آنکه او متوجه باشد و بعد از مبتلا شدن به بیماری خاصی که می تواند ویروسی هم باشد تغییرات فاکتور های سلامتی اش بررسی شود.
این مطالعه بیش از ۳۷ هزار داوطلب را در از ۲۵ مارس ۲۰۲۰ و ۲۴ ژانویه ۲۰۲۱ مورد مطالعه قرار داده است. کلیه داوطلبان در این مطالعه یک اپلیکیشن را دانلود کرده و موافقت نمودند که دادههای مربوط به ساعتهای هوشمند آنها مورد مطالعه قرار گرفته و به اشتراک گذاشته شود تا بتواند در نتیجه این آزمایش مورد استفاده قرار گیرد.
یکی از نتایج جالب این آزمایش آن بود که توانست در مورد اثرات جانبی طولانی مدت بعد از بیماری کووید ۱۹ که یکی از آنها افزایش ضربان قلب می باشد چشم اندازهای تازهای را برای پزشکان مشخص کند.